Slika novice

Širitev Skupine Avrigo / Izletnik na Hrvaško

Ljubljana, 6. oktober 2017 - Družbam v skupini Adventura holding (Avrigo / Izletnik) se je z letošnjim oktobrom pridružilo tudi avtobusno podjetje Brioni d.d. iz Hrvaške Istre.

Poleg integracije skupine v enotno družbo, si je skupina med strateške cilje začrtala še digitalno preobrazbo in internacionalizacijo poslovanja. Širitev skupine na Hrvaško je le prvi od korakov načrtovane internacionalizacije poslovanja na trg mobilnosti potnikov, postopno (do leta 2020) želi skupina vstopiti tudi na trg Italije, Avstrije in Madžarske s ciljem postati eden vodilnih ponudnikov storitev mobilnosti. Z nakupom 69 % deleža družbe Brioni d.d. pridobiva skupina pomemben tržni delež prevozov potnikov na Hrvaškem, poleg 30% tržnega deleža, ki ga že ima v Sloveniji.

Avtobusno podjetje Brioni d.d. je eden izmed največjih avtobusnih prevoznikov na Hrvaškem in vodilni v Hrvaški Istri, kar je za skupino Avrigo / Izletnik še posebej pomembno. Izvaja prevoze potnikov na rednih linijah znotraj Hrvaške kot tudi na mednarodnih linijah, tako samostojno kot v sodelovanju s FlixBus, izvaja tudi šolske prevoze in delavske prevoze, obenem pa ima bogate izkušnje z občasnimi prevozi po Hrvaški Istri in okolici, med drugim izvaja tudi shuttle prevoze do letališča v Puli.

Namen širitve ni le pridobiti tržni delež na področju prevoza potnikov na Hrvaškem, ampak tudi nadaljnji razvoj in optimizacija voznega parka, združevanje bogatega znanja in izkušenj na področju prevozov potnikov, učinkovitejše trženje vseh storitev skupine v Sloveniji, na Hrvaškem in širše med drugim tudi z vzpostavitvijo skupne platforme za mobilnost potnikov in turistične storitve.

Prednosti za potnike bodo v skupni uporabniški izkušnji, še pogostejših povezavah Slovenije s Hrvaško in obratno, koriščenju čezmejnih skupnih programov in ugodnostih s področja mobilnosti in potovanj ter načrtovanih številnih novih direktnih (mednarodnih) povezavah Slovenije in Hrvaške.