Slika novice

Nomago prevzel italijansko družbo Alibus International

Ljubljana, 27. september 2018 – Skupina Nomago še dodatno širi svojo prisotnost na italijanskem trgu. Vodstvo Nomaga je z lastniki turistično-prevozniške družbe Alibus International podpisalo kupoprodajno pogodbo za nakup 100-odstotnega lastniškega deleža italijanske družbe. Prevzem Alibus International je strateškega pomena pri razvoju Nomaga v vodilnega ponudnika mobilnostnih rešitev med Benetkami in Dubrovnikom. Z vključitvijo Alibus International bo italijanski trg predstavljal že okoli desetino prihodkov skupine Nomago, ta delež pa se bo z organsko rastjo in načrtovanimi aktivnostmi v prihodnje še okrepil.

Poslovanje Nomaga je že vse od ustanovitve z Italijo tesno povezano, saj podjetje že vrsto let prevoze izvaja tudi na tem območju. Konec julija je Nomago uvedel shuttle bus do beneških letališč, ki je na trgu doživel izjemen sprejem, poleg tega pa podjetje oskrbuje tudi popotnike s potniških ladij iz Benetk, Trsta in Kopra. Nomago je tudi uradni prevoznik nogometne ekipe Udinese Calcio Udine, košarkarskega moštva Alma Palacanestro Trieste ter vojaške letalske akrobatske skupine Frecce Tricolori.

»Tako je bilo le še vprašanje časa, kdaj bomo svoje poslovanje na italijanskem trgu, ki je za Nomago strateškega pomena, še razširili. Prevzem Alibus International je zagotovo korak v pravo smer. Prepričan sem, da bo naša italijanska hčerinska družba tudi v bodoče dosegala odlične rezultate, potniki pa bodo dobili še boljšo in bolj celovito storitev,« je ob prevzemu Alibus International povedal mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor Nomaga.

Sedanji lastniki ostajajo tesno povezani z Alibus International, saj bodo še naprej opravljali vodstvene naloge v družbi, v poslovodstvu pa se jim je pridružil tudi mag. Sandi Brataševec.

Alibus International s sedežem v mestu Pordenone je bil ustanovljen leta 1986 in ima skupno okoli 80 zaposlenih. Vozni park podjetja obsega 41 avtobusov in še dodatnih 14 vozil za prevoz potnikov. Podjetje glavnino posla ustvari z občasnimi prevozi, prevozi šolskih otrok in prevozi, povezanimi z letalsko bazo Aviano. Med dejavnostmi Alibus International je tudi organizacija dogodkov in konferenc ter individualnih potovanj.

O skupini Nomago

Nomago je celovit ponudnik storitev mobilnosti in potovanj, ki potnike dnevno vozi v 49 slovenskih mest, z njegovo pomočjo pa lahko stranke odpotujejo tudi v 195 držav po svetu. V prvi vrsti si prizadeva vsakemu posamezniku ali skupini ponuditi popotniške storitve, ki so vedno pri roki, osebne in prijetne, ter prilagojene pričakovanjem sodobne digitalne družbe. Poleg osredotočenosti na stranke si Nomago prizadeva tudi za trajnostno skrb za okolje, ima pridobljen certifikat okoljevarstvenega standarda ISO 14001, je sopodpisnik projekta EDISON (Eco Driving Innovative Solutions and Networking) ter že danes svojo floto vozil širi izključno z vozili, skladnimi z EURO 5 in EURO 6 standardi, v teku pa so tudi projekti vključevanja električnih vozil.

V novo podjetje in blagovno znamko Nomago so združena podjetja Izletnik Celje, Avrigo Nova Gorica in Promet Mesec. Pred tem je bilo Izletniku Celje pridruženo podjetje Koratur, podjetju Avrigo Nova Gorica pa družbe Integral Notranjska d. o. o., Integral Kočevje d. o. o. ter Integral Zagorje d. o. o. V začetku septembra se je Nomagu pridružila še potovalna agencija STA potovanja, do konca leta 2018 pa še podjetje AP Rižana; oba pod skupno blagovno znamko Nomago nastopata že od 1. maja.