Slika novice

Nomago najboljši ponudnik prevozov gostov s potniških ladij

Ljubljana, 12. april 2019 – Leta 2018 je Slovenijo obiskalo rekordnih 101.500 potnikov z ladij za križarjenja, kar je visokih 40,5 odstotka več kot leto prej. Navtični potniški turizem v Sloveniji se je po podatkih mednarodnega združenja MedCruise v zadnjih štirih letih povečal za kar 72 odstotkov, kar je celo največ med vsemi sredozemskimi državami.

Ob zaključku največjega in najbolj prepoznavnega sejma s področja potniškega ladijskega turizma na svetu Seatrade Cruise Global, ki je potekal v Miamiju v Združenih državah Amerike, je Nomago dobil posebno potrditev, da so storitve avtobusnih prevozov, ki jih zagotavljamo za goste potniških ladij, med najboljšimi na svetu. »Gosti potniških ladij enega najpomembnejših in najprestižnejših ladjarjev Royal Caribbean so namreč storitve družbe Nomago ocenili z odličnih 9.3 točk od desetih in s tem ponovno potrdili, da pri delu dosegamo najvišje standarde ter da je zadovoljstvo naših strank vedno na prvem mestu. Prizadevali si bomo, da tudi v prihodnje naše storitve ohranjamo na najvišji ravni, hkrati pa sledimo željam in potrebam naših potnikov,« je povedal glavni izvršni direktor družbe Nomago mag. Sandi Brataševec.

Nomago opravlja prevoze potnikov z ladij za križarjenja v pristaniščih v Kopru, Trstu in Benetkah v Italiji ter v pristaniščih Rovinj, Pula in Reka na Hrvaškem. S krepitvijo poslovanja v tem izredno zahtevnem in konkurenčnem segmentu Nomago postaja ponudnik mobilnosti v večini pristanišč severnega Jadranskega morja ter sledi svoji strategiji postati najboljši ponudnik mobilnosti in potovanj od Benetk do Dubrovnika. Skupina Nomago s tem namenom tudi usmerja celoten razvoj v digitalizacijo podjetja in nove produkte, da bo lahko uporabnikom nudila še boljšo uporabniško izkušnjo.

Ob zaključku Seatrade Cruise Global je bilo po sestankih in srečanjih s predstavniki tujih organizacij za letošnje leto potrjenih že okoli 70 prihodov potniških ladij v Slovenijo s skupno več kot 100.000 potniki. Največ prihodov potniških ladij v Slovenijo bo v juniju, juliju in oktobru. Največja med vsemi ladjami, ki v dolžino meri kar 300 metrov in poleg več kot 1000 članov posadke prevaža še 2500 turistov, pa se bo na potniški terminal Luke Koper privezala 5. septembra in 24. oktobra.

»Nomago je na ponovitev rekordne sezone več kot dobro pripravljen. Oskrba velikega števila turistov, ki naenkrat prispejo v koprsko pristanišče, je vsekakor poseben izziv, saj so standardi v potniškem ladijskem turizmu postavljeni na izredno visoko raven. Glede na izkušnje preteklih let je pričakovati, da bomo v Nomagu potnike odpeljali zlasti na izlete v bližnji Piran in Piranske soline, Portorož, Lipico, Ljubljano, Postojnsko jamo in Bled, pri vseh destinacijah pa je zaželen poudarek na avtentičnosti, pristnih doživetjih in lokalni kulinariki,« je povedal glavni izvršni direktor družbe Nomago mag. Sandi Brataševec. »Rekordni obisk v letu 2018 in optimistične napovedi za prihodnja leta so še dodatna potrditev dolgoletnega dela in uspešnega medsebojnega sodelovanja številnih udeležencev, ki v mozaik edinstvene popotniške izkušnje dodajajo vsak svoj kamenček,« je še dodal.

Poleg Nomaga, ki skrbi za prevoz potnikov z ladij za križarjenja v koprskem pristanišču, so Slovenijo zastopale še Slovenska turistična organizacija, Mestna občina Koper, Luka Koper, turistični agenciji Atlas Express in Istranka ter ladijska agencija Centralog.

O skupini Nomago

Nomago je celovit ponudnik prevozov in potovanj, ki potnike dnevno vozi v 49 slovenskih mest, z njegovo pomočjo pa lahko stranke odpotujejo tudi v 195 držav po svetu. V prvi vrsti si prizadeva vsakemu posamezniku ali skupini ponuditi popotniške storitve, ki so vedno pri roki, osebne in prijetne, ter prilagojene pričakovanjem sodobne digitalne družbe. Poleg osredotočenosti na stranke si Nomago prizadeva tudi za trajnostno skrb za okolje in je sopodpisnik projekta EDISON (Eco Driving Innovative Solutions and Networking) ter že danes svojo floto vozil širi izključno z vozili, skladnimi z EURO 5 in EURO 6 standardi, v teku pa so tudi projekti vključevanja električnih vozil.

V novo podjetje in blagovno znamko Nomago so združena podjetja Izletnik Celje, Avrigo Nova Gorica in Promet Mesec. Pred tem je bilo Izletniku Celje pridruženo podjetje Koratur, podjetju Avrigo Nova Gorica pa družbe Integral Notranjska d. o. o., Integral Kočevje d. o. o. ter Integral Zagorje d. o. o. V začetku septembra 2018 se je Nomagu pridružila še potovalna agencija STA potovanja, v začetku novembra 2018 pa podjetje AP Rižana. Nomago je prisoten tudi na hrvaškem trgu, s poslovalnico STA putovanja v Zagrebu in podjetjem Brioni iz Pulja, ter na italijanskem s konec septembra 2018 kupljenim podjetjem Alibus International.

Na fotografiji od leve proti desni: Janez Maček (Atlas Express), Jana Tolja (Mestna občina Koper), mag. Sandi Brataševec (Nomago), Ivan Tratnik (Istranka), Bojan Babič (Luka Koper), Bojan Žiberna (Istranka) in Aljoša Ota (STO)