Slika novice

Združitev v Nomago za celovito ponudbo prevoznih in potovalnih storitev

Ljubljana, Celje, Nova Gorica, 24. 4. 2018 - S 1. majem bo skupina Adventura Investments združila največje slovenske ponudnike avtobusnih prevozov Avrigo, Izletnik Celje in Promet Mesec v enotno organizirano družbo, imenovano NOMAGO. V juliju pa se bosta skupini pridružili še ena vodilnih potovalnih agencij STA potovanja in družba Avtobusni prevozi Rižana. Cilj integracije in združitve v eno družbo in pod eno blagovno znamko je vzpostavitev celovite ponudbe, ki bo globalno konkurenčna za končne uporabnike in partnerje, ter razvoj storitev, povezanih s prevozi in potovanji.

»Nomago uporabnike prepelje od tam, kjer so, do tam, kjer želijo biti. Postati želimo vodilni v povezovanju ljudi in njihovih ciljev ter še naprej zagotavljati najbolj ugodno, zanesljivo, udobno in varno potovanje, ne glede na destinacijo – lahko vas pripeljemo v Ljubljano, Koper, Ivanovce, ali pa v Pariz, na Šri Lanko in Antarktiko. Smo organizator, upravljalec in prevoznik,« je povedal mag. Sandi Brataševec, direktor Nomaga, pred tem direktor družbe Avrigo in Izletnik Celje. Poslovanje v družbi Nomago je organizirano v okviru regijskih centrov Celje, Ljubljana in Nova Gorica, s čimer družba ohranja lokalno prisotnost, sedež Nomaga pa je v Ljubljani. Do konca 2018 bo zaposloval skoraj 800 ljudi.

Z digitalno preobrazbo in internacionalizacijo do izboljšanih storitev za stranke

Poleg uspešne združitve družb in nadaljnjega razvoja voznega parka v skladu z okoljskimi standardi so si v Nomagu zastavili še dva strateška cilja – digitalno preobrazbo in internacionalizacijo poslovanja, kar bodo končni uporabniki in poslovni partnerji občutili predvsem prek poenostavljenih storitev, večje dostopnosti in kakovosti prevozov. Internacionalizacijo poslovanja že uresničuje z nakupom 70-odstotnega deleža avtobusnega prevoznika Brioni iz Pule.

S pridružitvijo STA potovanja celovita storitev strankam

Avtobusni prevozniki, ki se združujejo v Nomago, kot koncesionarji izvajajo javni potniški promet v cestnem prometu na več kot 500 linijah po Sloveniji in povezujejo dobro polovico slovenskega ozemlja. Podpirajo projekte, ki spodbujajo razvoj trajnostne mobilnosti v Sloveniji in pospešujejo popularizacijo javnega potniškega pometa. Mestni potniški promet trenutno izvajajo v petih slovenskih mestih (Nova Gorica, Velenje, Postojna, Krško in Idrija), posebne linijske prevoze pa za več kot sto šol in številna podjetja po Sloveniji. Aktivno sodelujejo s turističnimi destinacijami. Na tem področju bo pomembno vlogo prevzela potovalna agencija STA potovanja, ki bo v Nomago prinesla širok nabor kakovostnih potovalnih storitev ter dodaten zagon pri približevanju uporabnikom. Agencija je v 18 letih od ustanovitve leta 2000 zrasla v eno od vodilnih agencij na področju prodaje letalskih kart, organizacije poslovnih in zasebnih potovanj, ponudbe prenočišč, organizacije študentskega dela v tujini in jezikovnih počitnic za otroke. Njihovo rast poganja predvsem osredotočenost na zadovoljstvo strank in ponudba izjemnih storitev vsem strankam, od fizičnih oseb do podjetij in vlade oz. državne uprave. Ta pristop je v preteklosti STA potovanja prinesel prodajo skoraj pol milijona letalskih kart in zaupanje čez 200.000 zadovoljnih strank, znotraj družbe Nomago pa bo ekipa agencije skrbela za razvoj enotnih storitev za popotnike.