Slika novice

Marg zaključil prevzem in se združil z Imaging Systems

Po izpolnitvi vseh odložnih pogojev in pridobitvi soglasja Agencije za varstvo konkurence je Marg zaključil prevzem družbe Imaging Systems, vodilnega slovenskega razvijalca programske opreme za skeniranje in arhiviranje dokumentov, zvočnih in avdio zapisov ter drugih digitalnih podatkov. S tem je bil izpolnjen tudi pogoj za združitev obeh podjetij, ki bosta v prihodnje poslovali pod imenom MARGIS.

»Z združitvijo obeh podjetij vstopamo v novo in še večjo zgodbo. Na enem mestu smo združili znanje, izkušnje in številne rešitve, ki sta jih v preteklosti razvila Marg in Imaging Systems in ki jih bomo v prihodnje lahko skupaj dvignili na še višjo raven. MARGIS bo v prihodnosti lahko obstoječim in novim partnerjem zagotovil še več naprednih rešitev, s povečanjem ekipe pa bo lažji tudi prehod v oblačne rešitve in doseganje naših strateških načrtov. Danes smo z našimi rešitvami prisotni že v več kot 50 državah, verjamem pa, da bomo v prihodnje lahko še konkurenčnejši pri poslih na evropskem trgu,« je po zaključeni transakciji povedal Grega Bernard, direktor MARGIS.

Marg in Imaging Systems sta po prvih ocenah v letu 2022 ustvarila okoli 5,2 milijona evrov prihodkov, za leto 2023 pa že pričakujemo prve sinergijske učinke in nadaljnjo dvomestno rast prihodkov. »Načrtujemo, da bomo število zaposlenih v prihodnjem letu povečali za približno tretjino, na okoli 60. Privabiti želimo predvsem najboljše kadre, ki iščejo največje izzive na področju informacijske tehnologije,« je še dodal Bernard in med področji nadaljnjega razvoja družbe MARGIS izpostavil zlasti e-hrambo vsebin in digitalizacijo ter avtomatizacijo poslovnih procesov.

Tudi po združitvi je Adventura Investments ohranila večinski lastniški delež v družbi MARGIS.