Slika novice

Marg je digitaliziral EK Water Blocks

Ljubljana, 26. oktober 2018 - Globalni proizvajalec vrhunskih rešitev za vodno hlajenje računalnikov, EK Water Blocks (EKWB), je za digitalizacijo svojih internih procesov izbral družbo Marg, vodilno slovensko podjetje na področju digitalizacije poslovanja. Marg je za EKWB vzpostavil certificirani elektronski dokumentni sistem BusinessConnect, ki je popolnoma digitaliziral vse kanale vhodne dokumentacije, sodelovanje zaposlenih na dokumentih in potrjevanje, podpisovanje ter arhiviranje ključne poslovne dokumentacije.

»Podjetja zadnjih nekaj let veliko pozornosti namenjajo digitalizaciji odnosov s svojimi kupci. Toda za polne koristi tega neizogibnega trenda mora biti digitalizirano tudi njihovo interno poslovanje, kar se velikokrat pozablja. Z rešitvijo BusinessConnect je EKWB odločno stopil na pot digitalizacije celotnega poslovanja, kar bo njihovim zaposlenim poenostavilo in pohitrilo delo, brezpapirno poslovanje pa podjetju obenem prinaša tudi velike prihranke in ima pozitiven vpliv na okolje,« je ob predaji sistema povedal Grega Bernard, direktor družbe Marg.

»Za elektronski dokumentni sistem BusinessConnect podjetja Marg smo se odločili zaradi zavidljivega ekosistema obstoječih naročnikov iz različnih panog. Iskali smo že izgrajen produkt za digitalizacijo dokumentacije in z njo povezanih internih poslovnih procesov, ki bi že vključeval dobre prakse in izkušnje iz preteklih projektov. Pri izbiri smo na prvo mesto postavili preverljivo kvaliteto rešitve, kompetentnost in odzivnost ponudnika. To je bila za nas tudi neke vrste strateška odločitev, saj bomo lahko s pomočjo platforme BusinessConnect dolgoročno digitalizirali tudi druge poslovne procese,« je povedal Robert Osojnik, vodja IT v EKWB.

V okviru zakonsko skladnega elektronskega dokumentnega sistema BusinessConnect je vzpostavljena enotna vstopna točka za prejem različne poslovne dokumentacije. Zaposleni v EKWB lahko z BusinessConnectom na podlagi svojih pravic in vlog digitalno upravljajo, potrjujejo, podpisujejo in shranjujejo različne tipe dokumentov. Ker so zaposleni EKWB na dveh lokacijah, se je čas izmenjave, potrjevanja in podpisovanja dokumentov občutno skrajšal. Platforma BusinessConnect jim omogoča brezpapirno pripravo, usklajevanje in podpisovanje pogodb s poslovnimi partnerji. Podprta je tesna integracija z Microsoft Dynamics Navision, ki zagotavlja avtomatizirano potrjevanje vhodnih knjigovodskih listin, potrjene zahtevke za naročila pa dobaviteljem odpošiljajo neposredno iz dokumentnega sistema BusinessConnect.

Več informacij Matjaž Polanič