Slika novice

Big Bang z novo upravo

Ljubljana, 21. januar 2019 – Vodenje Big Bang, največjega trgovca hišne in zabavne elektronike v Sloveniji, prevzema Uroš Mesojedec. Funkcijo glavnega izvršnega direktorja Big Bang bo Uroš Mesojedec nastopil 1. februarja, mesec dni kasneje pa se mu bo v upravi pridružil še Robert Sraka, ki bo prevzel funkcijo izvršnega direktorja za področje IT in podpore poslovanju.

Širitev uprave Big Bang je posledica vedno bolj dinamičnih razmer v trgovski panogi ter usmeritev nove strategije, ki velik poudarek daje povezavi in nadgradnji prodajnih poti, vpeljavi novih in razvoju obstoječih storitev, celostni digitalizaciji in postavitvi kupca v center prodajnega procesa. Priprava nove strategije je v pripravi in bo predvidoma zaključena v naslednjih mesecih.

»Med ključnimi cilji v naslednjem strateškem obdobju je dvomestna organska rast veleprodaje in maloprodaje, ki tudi v novi strategiji ostajata strateškega pomena za Big Bang. Z razvojem novih storitev in nadgraditvijo obstoječih nameravamo oba strateška stebra še dodatno okrepiti, z digitalizacijo poslovanja in nadgradnjo storitev pa kupca postaviti v ospredje. Nakup se namreč že dolgo ne konča več s trenutkom, ko kupec zapusti trgovino ali odda naročilo. Big Bang je bil pionir v Sloveniji, cilj pa je, da ponovno prevzame ta primat,« je povedal Uroš Mesojedec.

Uroš Mesojedec ima več kot deset let izkušenj na vodilnih mestih v trgovski panogi. Profesionalno kariero je začel kot vodja distribucijske mreže tiskanih medijev v družbi Delo Prodaja, kjer je hitro napredoval na mesto direktorja maloprodaje. V družbi Delo Prodaja je bil zadolžen za načrtovanje, razvoj in izvajanje prodajne in trženjske strategije, vodil pa je tudi razvoj in obnovo prodajnih mest. Leta 2013 se je zaposlil v skupini Petrol, kjer je bil sprva direktor veleprodaje, leto kasneje pa je napredoval na mesto direktorja prodaje. V Skupini Petrol je bil Uroš Mesojedec zadolžen za razvoj in upravljanje prodajnih kanalov, upravljanje blagovnih skupin, trženje, podpora strankam in prodajno kontaktni center.

Robert Sraka se je večji del svoje kariere ukvarjal z razvojem in implementacijo novih poslovnih modelov in produktov, razvojem novih storitev in digitalizacijo poslovanja. Svojo kariero je začel v Zavarovalnici Triglav, leta 1996 pa je prevzel vodenje družbe Infomediji, izdajateljice revij iz področja računalništva in zabavne elektronike. Leta 2001 se je pridružil Vzajemni, kjer je opravljal funkcijo izvršnega direktorja za razvoj in poslovanje, leta 2011 se je zaposlil v Zavarovalnici Tilia kot pooblaščenec uprave, kasneje pa je prevzel funkcijo izvršnega direktorja za informacijsko tehnologijo in procese v Pozavarovalnici Sava. Zadnji dve leti je Robert Sraka opravljal tudi funkcijo direktorja storitev nove generacije in inovacij v Zavarovalnici Sava.

Več informacij