Slika novice

Big Bang leto začenja z novim spletnim portalom

Big Bang prvi mesec leta 2020 začenja z lansiranjem popolnoma novega spletnega portala, ki je hitrejši in preglednejši, obenem pa je vanj v celoti integriran tudi doslej ločeni info portal. Nov spletni portal je na vseh nivojih povezan s fizičnimi trgovinami in med drugim kupcem omogoča, da lahko nakup začnejo v kateri izmed 18 poslovalnic Big Banga, zaključijo pa ga v spletni trgovini.

»Če želimo začeti z novo zgodbo, moramo najprej stopiti iz zgodovine, ki nas zadržuje. Big Bang je bil eden izmed prvih v regiji s svojim spletnim centrom, ki je danes eden izmed največjih in najbolje obiskanih v Sloveniji. Toda naše ambicije so veliko večje, nenazadnje pa tudi kupci od trgovcev danes ne pričakujejo več le klasičnih prodajnih polic. Big Bang je danes največji trgovec z zabavno in uporabno elektroniko v Sloveniji, prvo mesto pa želimo utrditi tako pri klasičnih trgovinah kot tudi pri spletni trgovini,« je ob lansiranju novega spletnega portala povedal Robert Sraka, izvršni direktor za IT in podporo poslovanju v družbi Big Bang.

Ljudje danes ne kupujejo zgolj izdelkov, temveč so le-ti postali del našega življenja. Razvoj tehnologija nam vedno bolj lajša življenje in dopolnjuje naš življenjski stil, kupcem pa morajo podjetja v spremenjenem življenjskem slogu slediti. Nakupno vedenje se je v zadnjem obdobju bistveno spremenilo. Splet je postal obvezno orodje v nakupovalnem procesu tudi pri kupcih v klasičnih trgovinah, spletna prodaja pa zajema vedno večji spekter blagovnih skupin.

V prvih štirih dneh po uradni predstavitvi novega spletnega portala, bodo kupci s kodo UAU5 lahko izkoristili tudi dodatni 5-odstotni popust na nakupovalno košarico. Akcija ne velja za izdelke Apple, Bose, mobilne telefone in tablične računalnike Samsung in izdelke Beats, otvoritvena akcija pa je podrobneje predstavljena na tej povezavi.

Pod okriljem novega spletnega portala sta bila povezana tudi uporabniški račun v spletni trgovini ter Klub Big Bang, ki ga je Big Bang predstavil šele lani jeseni in ima že 20.000 uporabnikov. Nov spletni portal upošteva tudi vse najnovejše varnostne smernice, prav to pa je bila tudi ena izmed glavnih prioritet pri razvoju spletnega portala.

Na spletu je v letu 2018 kupovalo že 1,8 milijarde ljudi, svetovni trg spletne prodaje pa se je povzpel že na več kot 2500 milijard evrov. Po zadnjih napovedih naj bi se spletna trgovina do leta 2021 zvišala na 4.300 milijard evrov, kar pomeni, da bo vsak dan prek spleta predvidoma prodanih že za okoli 11,9 milijarde evrov izdelkov in storitev.