Slika novice

Adventura Investments vstopa v novo strateško naložbo

Adventura Investments vstopa v novo naložbo. Uprava Adventure Investments se je namreč z obstoječimi lastniki dogovorila za nakup 67,5-odstotnega lastniškega deleža družbe Anticus, nosilca uspešne mednarodne franšize SIXT rent a car v Sloveniji in na Hrvaškem. Posel morata odobriti še pristojni agenciji za varstvo konkurence, zaključek transakcije pa je predviden v letu 2021.

»Adventura Investments z zadnjo akvizicijo nadaljuje z začrtano strategijo. Skupina Anticus je v zadnjih letih poslovanja dokazala, da lahko uspešno tekmuje na tem izredno konkurenčnem trgu. Danes je predvsem zaradi družbe Anticus blagovna znamka SIXT že uveljavljen igralec na področju kratkoročnih, dolgoročnih in poslovnih najemov vozil tako v Sloveniji kot na Hrvaškem, s podporo Adventure Investments pa bo lahko Anticus še dodatno nadgradil svoje poslovanje,« je ob podpisu kupoprodajne pogodbe povedal Aleš Škerlak, glavni izvršni direktor in solastnik Adventure Investments. Kot je še dodal, bo Anticus v Skupini Adventura Investments deloval samostojno in ločeno od poslovanja preostalih podjetij.

»V Adventuri Investments smo prepoznali najboljšega partnerja za prihodnji razvoj podjetja. V zelo kratkem času so s svojimi podjetji dokazali, da znajo in želijo razvijati podjetja ter vidijo širšo sliko. Verjamem, da bomo skupaj z našim novim strateškim partnerjem na trgu še konkurenčnejši, partnerstvo pa nam bo omogočilo tudi hitrejšo rast poslovanja,« je povedal Miha Debevc, ki tudi po transakciji ostaja direktor in tretjinski lastnik podjetja. Anticus ima svoje poslovne enote v Mariboru, Celju, Ljubljani, letališču Jožeta Pučnika, Kopru, Portorožu in na 22 lokacijah po celotnem ozemlju Hrvaške.

Skupina Adventura Investments, ki poleg matične družbe vključuje še Skupino Nomago, Big Bang, Marg in NC Liburnia, je v letu 2019 ustvarila 222 milijonov evrov konsolidiranih prihodkov, število zaposlenih pa se je povzpelo že na več kot 1600. Adventura Investments je bila tudi v 2019 ena izmen najbolj razvojno naravnanih slovenskih poslovnih skupin, saj so skupne naložbe in investicije v lanskem letu presegle 20 milijonov evrov.