Logotip podjetja

Anticus je uveljavljen igralec na področju kratkoročnih, dolgoročnih in poslovnih najemov, v Sloveniji in na Hrvaškem pa ima že skoraj 30 poslovnih enot.

O PODJETJU

Družba Anticus je bila ustanovljena leta 2005, ko je pridobila franšizo SIXT rent a car za Slovenijo. V izredno hitrem času je Anticus razširil poslovanje v Sloveniji, blagovna znamka SIXT pa je postala sinonim in prva izbira za kratkoročne, dolgoročne in poslovne najeme vozil. Leta 2010 je bila sprejeta odločitev o razširitvi delovanja na hrvaški trg, na katerem Anticus posluje prek hčerinskega podjetja. Odločitev se je izkazala za pravilno, saj hrvaški trg danes prispeva večino prihodkov Skupine Anticus.

Skupina ima danes že blizu 30 poslovnih enot v Sloveniji in na Hrvaškem, skupno število zaposlenih pa znaša skoraj 150. Blagovna znamka SIXT ima v Sloveniji in na Hrvaškem več kot 25-odstotni tržni delež, ki si ga prizadeva še dodatno povečati in okrepiti svoj položaj na obeh trgih.

Anticus v okviru Skupine Adventura Investments deluje samostojno in ločeno od poslovanja preostalih podjetij v stebru mobilnost in potovanja. V skladu z zastavljenimi načrti bo število vozil v najemu na vrhu sezone leta 2025 znašalo več kot 9500, prihodki skupine pa se bodo v primerjavi z načrti za leto 2021 več kot podvojili in presegli 85 milijonov evrov.

Skupina SIXT je ena izmed najhitreje rastočih in inovativnih svetovnih skupin na področju mobilnosti, v svoji skoraj 110-letni zgodovini pa je mnogokrat narekovala nove trende. Vse storitve SIXT so uporabnikom na voljo prek ene aplikacije, ki deluje v več kot stotih državah in ki je prevedena v 19 svetovnih jezikov. Vozni park Skupine SIXT obsega več kot 200.000 vozil in vključuje prek 1,5 milijona povezanih voznikov, na letni ravni pa prihodki skupine znašajo več kot 1,5 milijarde evrov.


PODATKI O PODJETU

Leto ustanovitve: 2005
Letni prihodki: 35+ milijonov EUR
Število zaposlenih: 150+

Uprava:

Miha Debevc, direktor

Novice podjetja Anticus:

Družbe v Skupini Adventura Investments z več kot 400 milijoni prihodkov

V skladu s sprejetimi načrti naj bi se konsolidirani prihodki v letu 2023 povečali na skoraj 450 milijonov evrov, kar Skupino Adventura Inve...

PREBERI VEČ

Skupina Adventura Investments s četrt milijarde prihodkov

Skupina Adventura Investments je v letu 2021 ustvarila četrt milijarde evrov prihodkov, število zaposlenih pa je preseglo 1500. Ambiciozni s...

PREBERI VEČ

Adventura Investments vstopila na trg najema vozil

Po izpolnitvi vseh odložnih pogojev in pridobitvi soglasjih pristojnih agencij za varstvo konkurence je Adventura Investments postala 67,5-o...

PREBERI VEČ